Field School on the Study and Conservation of Prehistoric Architectural Remains 09-29 September 2018 – Call for Applications
The Architectural Conservation Laboratory of the University of West Attica (ACL), is organising for the 4th year a field school on the study and conservation of earthen/rubble architectural remains in prehistoric sites.
Το Εργαστήριο Συντήρησης Αρχιτεκτονικών Στοιχείων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, (ΕΣΑΣ), οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ένα θερινό σχολείο με θέμα την μελέτη, τεκμηρίωση και συντήρηση αρχιτεκτονικών κατάλοιπων σε προϊστορικούς οικισμούς.
Please click here to download the announcement: CSI-LA 2018 Announcement
The application form is also available to download: CSI-LA 2018 Application Form
Το θερινό σχολείο είναι μια πρωτοβουλία του ΕΣΑΣ σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Εφορία Λασιθίου και το ΙΝΣΤΑΠ Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης. Φέτος το πρόγραμμα του θερινού σχολείου εμπλουτίζεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου της Γάνδης σε ειδική θεματική ενότητα που αφορά στην αξιοποίηση συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών (GIS) για την μελέτη και αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης και της εκτίμησης των κινδύνων σε προϊστορικούς χώρους.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από χορηγία του Global Heritage Fund.
Το θερινό σχολείο θα διεξαχθεί στο Μόχλο στην Ανατολική Κρήτη και θα διαρκέσει 3 εβδομάδες (100 ώρες) από τις 9 έως τις 29 Σεπτεμβρίου του 2018. Θα περιλαμβάνει μία εβδομάδα θεωρητικής κατάρτισης και 2 εβδομάδες πρακτικής άσκησης στον αρχαιολογικό χώρο της νήσου Ψείρας.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει 8-10 επαγγελματίες ή / και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε θέματα που αφορούν στην μελέτη, τεκμηρίωση και συντήρηση προϊστορικών αρχιτεκτονικών κατάλοιπων και περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
- Ιστορία της συντήρησης αρχιτεκτονικών συνόλων – Νέες προσεγγίσεις
- Μινωική Αρχιτεκτονική: δομικά υλικά και τεχνικές
- Παθολογία δομικών υλικών (πέτρα, αργιλώδη υλικά και κονιάματα)
- Εξέταση, τεκμηρίωση και αξιολόγηση παθολογίας – μεθοδολογία καταγραφής και εκτίμησης κινδύνων
- Εισαγωγή στο GIS
- Εφαρμογές GIS στην τεκμηρίωση της παθολογίας, την καταγραφή και εκτίμηση των κινδύνων και την συστηματική παρακολούθηση αρχιτεκτονικών καταλοίπων – Μελέτη περιπτώσης και πρακτική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ψείρας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται το τομέα της συντήρησης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και / ή μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στον τομέα αυτό.
Ένας περιορισμένος αριθμός επιχορηγήσεων είναι διαθέσιμος που θα καλύπτει τα δίδακτρα, την μετάβαση στο Μόχλος, τη διαμονή και την ημιδιατροφή των συμμετεχόντων.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20 Ιουλίου 2018
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης και να υποβάλουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:aclab@teiath.gr
Please click here to download the announcement: CSI-LA 2018 Announcement
The application form is also available to download: CSI-LA 2018 Application Form
Πληροφορίες/Information: schlouve@teiath.gr
(ACL – http://www.teiath.gr/sgtks/saet/)
(GHF https://globalheritagefund.org/)
(EFALAS- https://www.culture.gr/el/ministry/SitePages/viewyphresia.aspx?iID=1709)
(INSTAP-SCEC- http://instapstudycenter.net)